Väsby OK

  • Väsby OK
  • OL Bredd
    • Medlemmar
    • 21-100
    • Juniorer
  • OL Ungdom
    • Ungdom
    • Ungdom - 15-16 år
    • Ungdom - 13-14 år
    • Ungdom - 11-12 år
    • Ungdom - upp till 10 år
  • Logga in
Väsby OK

Fyll i din e-post så skickar vi ett mejl med en länk där du kan sätta ett nytt lösenord.

Mejl skickat!

Vi har skickat ett mejl till din e-postadress med en länk där du kan sätta ett nytt lösenord.

Sätt ett nytt lösenord för

Länken har redan använts för att sätta ett lösenord.
Länken är endast giltig i 7 dygn.
Oj då, du har klickat på en gammal eller bruten länk.

Lösenord sparat!

Logga in Tillbaka till inloggning Glömt lösenordet?

 

 
Hem Nyheter Gästbok Kalender Dokument Kontakt Om oss
Organisation Våra grupper Stadgar Policys Maj och Göte minnesfond Klubbens historia Samarbetspartners Logotyp Sociala medier
Strava - Väsby OK grupp
Orientera med oss
Medlemsavgifter Medlemsförmåner Ansökan om medlemskap Anmälan nybörjare barn Anmälan nybörjare vuxna Bli orienteringsförälder Träna med oss Tävla med oss Eventor Svenska lag Orientering för daglediga Utrustning Kläder
Klubblokalen
Använda klubblokalen Boka klubblokalen Hyra klubblokalen
För medlemmar Arrangemang
För arrangörer
OCAD Boka SI-utrustning QR-koder för swish mm Livelox till arrangemang
Klubbmästerskap
Resultat 2011-2025
Veckans bana Sommartouren Hittaut Nattsprintcupen Vintertouren
Vintertouren 2024-2025
Nattcupen Externa arrangemang Väsby Wild Camp
För skolor Kartor
Sprintkartor Skolgårdskartor Kartor till skolor A - Runbyskogen B - Vilundaåsen C- Smedbyskogen D- Edoberget E -Frestaskogen F- Sanda Bollstanäs G- Sandaskogen H - Råbäckskogen I - Brunby Vik J- Bollstanäs
Eventor Livelox Stockholms OF Orienteringsförbundet

Utrustning

Har du frågor om utrustning och hur du skaffar den så hjälper vi gärna till! Prata med en ledare eller annan klubbmedlem eller hör av dig till kontakt@vasbyok.se.

 

Kläder och skor

Då vi rör oss i skog och mark behövs oömma kläder som man kan springa i skogen med (och gärna kläder som inte suger upp vatten som en svamp) och ett par skor som passar för samma sak. För tävlingar som inte är inomhus eller sprint är det ett krav med heltäckande klädsel på benen!

 

Är du nybörjare räcker det med gympaskor. Det finns speciella orienteringsskor och om du fortsätter med orientering så rekommenderar vi antingen trailskor eller orienteringskor då de dels ger bättre skydd och dels ger mycket bättre fäste än vanliga löpardojor. En modell med metalldubbar ger extra bra fäste när det är snö och is.

 

Klubben har klubbkläder (träningsoverall, tävlingströjor etc) som går att beställa via vår hemsida.

 

Karta

Kartan är en grundsten i orienteringen men det är inget du behöver köpa in. Nödvändig karta får du på plats vid varje träning och tävling. Ibland på klubbaktiviteter skriver du ut kartan själv från en pdf, det står i så fall angivet i inbjudan till aktiviteten. Behöver du hjälp med utskriften så hör av dig till den som ordnar aktiviteten.

 

Kompass

Kompass behövs för att ha koll på vart man skall ta vägen. Klubben har ett antal kompasser vi kan låna ut till dig som är nybörjare. Om man fortsätter sitt orienterande efter nybörjarkursen behöver man köpa en egen kompass. Vi brukar rekommendera en så kallad tumkompass. Det kan man köpa i sportaffärer eller på nätet (t.ex https://www.letro.se/ eller http://www.olspecialisten.com/ ). Det brukar även att gå att köpa kompasser ute på tävlingar då det ofta finns försäljning av orienteringsprylar där.

 

Stämplingspinne

I den moderna orienteringen använder man sig av elektronisk stämpling vid kontrollerna. Denna genomförs med hjälp av en så kallad stämplingspinne. Det är en liten löparbricka med ett RFID-chip som du håller i handen och stämplar med vid kontrollerna längs banan. Chipet lagrar information om stämplingstidpunkt och kontrollnummer och vid målet läses all information av då du ”stämplar ut”.

 

Klubben har ett antal pinnar till utlåning för dig som är ny, men precis som med kompass är detta något man behöver skaffa en egen av om man fortsätter att orientera. Vanligaste pinnen heter Sportident och kan beställas på deras hemsida (http://www.sportident.se/ ). SI pinne modell 9 eller 10 är att rekommendera.

 

Säkerhetssnodd

Till pinnen kan man om man vill köpa en säkerhetssnodd (så att man minimerar risken att tappa bort pinnen). En sådan kan man beställa ifrån t.ex Letro Sport (https://www.letro.se/  Sök på Orienteringstillbehör – Säkerhetssnodd).

 

Pannlampa

Om du vill orientera på kvällen eller natten under den mörka årstiden behöver du en pannlampa. Ju högre ljusstyrka, ju bättre ser du i skogen. Har du 1800 lumen så blir det tillräckligt ljust för de flesta. Tyvärr brukar högre ljusstyrka också innebära ett högre pris, så det är klokt att tänka igenom dina behov innan köp. Fråga oss gärna om råd så hjälper vi dig att välja något som passar dig. Pannlampa kan du köpa i sportaffärer eller på nätet (t.ex https://www.letro.se/ eller http://www.olspecialisten.com/ ). Det brukar även att gå att köpa pannlampor ute på tävlingar då det ofta finns försäljning av orienteringsprylar där.


Redigera sidrubrik

Skriv ut
Tjäna pengar till föreningen
Levererat av Gratis lagsida, medlemsregister och faktureringssystem till föreningen
Följ oss
Sponsorer